ΝΕΟ !!!

 

Πάρτι για παιδιά με ειδικές ικανότητες

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από τα παιδιά, τίποτα πιο αγνό..ο άνθρωπος στην τέλεια μορφή του! Συνεπώς, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε γενικά για τα παιδιά. Όμως, για εμάς δεν υπάρχει κάτι γενικό μια και κάθε παιδί είναι ξεχωριστό, μοναδικό , με ξεχωριστές ανάγκες, ξεχωριστές επιθυμίες και δυνατότητες. Για το λόγο αυτό, δεν θεωρούμε πως υπάρχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά μόνο παιδιά με ειδικές ικανότητες και εμείς καταφέρνουμε να προσαρμόζουμε τα πάρτι μας ακριβώς σε αυτές! Όπως πάντα πρωτοπόροι στον τομέα της παιδικής ψυχαγωγίας, έχουμε την ξεχωριστή τιμή να σας παρουσιάσουμε τα νέα μας προγράμματα πάρτι, για παιδιά με ειδικές ικανότητες !

<<Μερικές φορές οι άνθρωποι το μόνο που χρειάζονται είναι ένα χέρι για να κρατηθούν ένα αυτί για να τους ακούσει και μια μια καρδιά που να μπορεί να τους καταλάβει>>.
Μικρός Πρίγκιπας (Αντουάν ντε Σαίντ-Εξυπερύ ).

Προγράμματα πάρτι για παιδιά με ειδικές ικανότητες :

Ειδικά αφιερωμένα σε όλους τους μικρούς πρίγκιπες και όλες τις μικρές πριγκίπισσας της καρδιάς σας. Δυνατή δική μας επιθυμία είναι να τους ακούσουμε, να τους καταλάβουμε και να βοηθήσουμε, ώστε να πραγματωθούν όλες οι επιθυμίες τους, μέσα από ένα πάρτι ειδικά φτιαγμένο για εκείνους, εμπνευσμένο από τους ίδιους.

Ως έμπειροι εμψυχωτές, δεν θα τολμούσαμε ποτέ να κατηγοριοποιήσουμε ή να διαχωρίσουμε τα παιδιά. Όμως, μια άλλη πλευρά του εαυτού μας, αυτή που διαθέτει τη γνώση και εμπειρία του εργοθεραπευτή, μας παρακινεί να προσαρμόσουμε κάθε παιχνίδι και δραστηριότητα, στις ικανότητες αλλά και τις δυσκολίες που ειδικές ομάδες παιδιών αντιμετωπίζουν.

Ακολουθεί μια ενδεικτική σύνοψη, των ειδικών προγραμμάτων πάρτι.

Πρόγραμμα πάρτι σε περίπτωση νοητικών ελλειμμάτων:

Όπως ο Πίτερ Πάν στην χώρα του ποτέ έτσι και τα παιδιά καλούνται να ψάξουν μέσα σε από ένα μαγικό και παραμυθένιο πλαίσιο. Ανακαλύπτουν κρυμμένους θησαυρούς. Μαζεύουν τα κρυμμένα γλυκίσματα που βρίσκονται μέσα στην πι νιάτα . Ψαρεύουν με τους πειρατές. Παίζουν bowling με τις νεράιδες. Κάνουν σκυταλοδρομίες χωρισμένα σε ομάδες . Εν κατακλείδι,  συμμετέχουν σε ένα σωρό ομαδικά παιχνίδια με κέφι και μουσική.

Πρόγραμμα πάρτι σε περίπτωση κινητικών περιορισμών:

Τα παιδιά θα εισαχθούν στην χώρα των θαυμάτων όπου όλα γίνονται με βάση την φαντασία. Παρέα με την Αλίκη θα λύσουν όλους τους γρίφους.Θα ανακαλύψουν όλα τα κρυμμένα μονοπάτια και θα την βοηθήσουν να γυρίσει στο σπίτι της.

Πρόγραμμα πάρτι σε περίπτωση αισθητηριακών περιορισμών (ακουστικών, οπτικών κλπ.):

<<Το μυστικό είναι ένα, την ουσία δεν την βλέπεις με τα μάτια αλλά μόνο με την καρδιά>> Μικρός Πρίγκιπας.

Εδώ, τα παιδιά θα ταξιδέψουν στον πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα. Θα ανακαλύψουν άλλους πλανήτες . Εκεί θα κρύβονται παράξενες μυρωδιές που θα πρέπει να αναγνωρίζουν, αλλά και αντικείμενα με περίεργες υφές που θα ανακαλύψουν, μέσα σε έναν παραμυθένιο κόσμο, με πολλές κρυμμένες εκπλήξεις.

Μικροί ζωγράφοι

Μικροί καλλιτέχνες

Τυφλόμυγα

 

 

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!